Hedersam förlust mot Halvorstorp

21 AUG 2018 18:18
Bra spel och två fina mål räckte inte till poäng mot tabelltvåan Halvorstorp.
  • Skapad: 21 AUG 2018 18:18

I matchens inledning var det vi som tog tag i taktpinnen och hittade ett bra passningsspel redan från början. Vi tog ledningen redan i fjärde minuten efter ett anfall som startade ända nere ifrån Adde med inspark. Efter att snyggt ha spelat oss fram till mitten fick Patrik bollen på vänsterkanten och tog sig förbi två försvarare. Avslutet styrdes bort av målvakten men bollen hamnade hos Anthon som slog in returen till 1-0.

De första 20 minuterna var förmodligen det bästa vi presterat den här säsongen spelmässigt. Aggressivt försvarsspel och noggrant passningsspel ledde till att hemmalaget mest fick jaga under den här perioden. Vi hade också chansen att utöka ledningen efter att Patrik stuckit i djupet och spelade in framför mål där Dahlman kom fri på bortre men avslutet gick utanför.

Anthon fick dessvärre utgå skadad i halvlekens mitt och vid den här perioden började Halvorstorp ta sig in i matchen. Efter halvtimman spelad tilldelades hemmalaget straff som man först satte i mål men fick sedermera slå om då spelare var för snabba in i straffområdet. Andra försöket slogs i samma hörn och Adde gjorde en ny fantastisk straffräddning den här säsongen.

Fem minuter därpå stod Adde emot ett avslut från nära håll. Den efterföljande hörnan ledde till ytterligare en hörna och där tryckte Halvorstorp in kvitteringen på retur. Halvorstorp var här det bättre laget men vi jämnade ut spelet under första halvleks sista tio.

Fem minuter efter paus tog Halvorstorp ledningen på ny hörna efter ett ruggigt avslut på andraboll. Liggandes i luften sidosparkade hemmalagets försvarare in 2-1 i nättaket. Vi svarade dock ganska omgående efter ett nytt fint anfall där Benjaså småningom krossade ut till Patrik på högersidan. Med en explosiv överstegsfint tog han sig förbi sin försvarare och pangade in 2-2 i bortre.

Därefter stod matchen och vägde tills Halvorstorp slog in segermålet på frispark med tio minuter kvar. Vi jagade ny kvittering i matchens slutskede utan att vara riktigt nära.

Spelmässigt svarade vi för en mycket bra match men blev återigen ordentligt straffade på fasta situationer och föll med flaggan i topp.

Laget:

Adde

Lärnefjord, Johansson, Olsson, Tobias

Pontus, Benja, Anthon G

Dahlman, Daniel, Patrik

Elias, Simon A, Cleeve, Sjöö

Målen:

0-1 (4) Anthon G

2-2 (56) Patrik (assist Benja)

Skribent: Kenny Johansson
Stora Mellby SK - Herrar, Div 6 Trollhättan